LEGOLAND Germania – o lume de poveste

LEGOLAND Germania – o lume de poveste

Cauți un parc de distracții în care adrenalina și aventura sunt garantate pentru întreaga familie? Parcul de distracție Legoland are o mulțime de atracții pentru toate vârstele și o expoziție impresionantă cu cele mai incredibile construcții Lego.

Legoland Deutschland Resort este situat în Günzburg, în sudul Germaniei, la jumătatea distanței dintre München și Stuttgart. A fost deschis în 2002, are o suprafață de 43,5 hectare și este unul dintre cele mai populare patru parcuri tematice din Germania.

Ce îți oferă Legoland Deutschland Resort?

Indiferent de vârstă, cu siguranță vei fi impresionat de acest pact de distracție. Legoland este împărțit în 11 zone tematice cu 68 de atracții, spectacole, workshop-uri și modele fascinante, construite din peste 56 de milioane de piese Lego. Da, ai citit bine, conține peste 56 de milioane de piese!

Eingangsbereich – Zona de Intrare

Cu steaguri fluturând, Zona de Intrare îți atrage atenția de la distanță și te invită la o aventură de neuitat. Aici ai opțiunea de a lua micul dejun înainte să începi turul parcului. Dacă vrei să afli mai multe despre Günzburg și împrejurimi, biroul de informații îți stă la dispoziție.

Miniland

Zona Miniland se află chiar la intrarea în parc și te surprinde cu mici modele de orașe create cu piese Lego. Printre acestea se găsesc și câteva locuri celebre din lume sau decoruri din filme precum Star Wars, care pot să prindă viață în mod miraculos prin apăsarea unor butoane. Fără îndoială, este locul preferat al fanilor Lego.

Lego Mythica

Pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, prinde viață o lume plină de minuni, emoții și aventuri pentru cei mici și cei mari. Aici poți zbura cu leul înaripat Maximus sau te poți aventura în Turnul de foc și gheață. De asemenea, poți călători în trecut, ca să vezi cum a fost creată această zonă tematică și atracțiile sale.

Ninjago World

Este una din cele mai noi zone ale parcului și se întinde pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați. Este o zonă tematică proiectată în stil asiatic, unde îți poți antrena abilitățile de ninja împreună cu eroii Lego Ninjago: Kai, Cole, Jay, Zane, Nya și Lloyd. La bordul unor nave speciale, îi ajuți pe ninja să învingă răul și devii un erou adevărat.

Land der Ritter – Regatul Cavalerilor

Un castel medieval este atracția vedetă a acestei zone, unde poți găsi diferite Roller Coaster-uri cu viteze adaptate, astfel încât vizitatorii de orice vârstă să se poată bucura de o experiență pe cinste. Copiii mai mici pot porni într-o adevărată aventură, mai bine zis într-un turneu al Cavalerilor.

Land der Pharaonen – Regatul Faraonilor

Tematica acestei zone este Egiptul antic și poți descoperi aici două mari atracții: Raliul Piramidei și Excursia X în deșert. Pe lângă activitățile palpitante pe care le oferă, Regatul Faraonilor spune și o poveste captivantă. Pentru a-și pune comorile în siguranță, maleficul faraon Amset-Ra a provocat un incendiu în zona de intrare a clădirilor templului. Sarcina ta este să stingi focul și să alungi vraja faraonului.

Lego X-Treme

Dacă îți place adrenalina și viteza, această zonă a parcului va deveni, fără îndoială, una dintre preferatele tale. Atracții precum Project X sau Aquazone Wave Racers sunt cele mai de succes, deși, tot aici se găsește și o zonă mai liniștită, cu console de jocuri video Nintendo, un cinema 4D și chiar un acvariu cu o mare varietate de pești.

Lego City

Experimentează aici mega-senzația absolută, și anume Power Builder. Legoland este primul parc tematic din lume care a transformat roboții industriali într-o atracție. O vizită în această zonă se merită cu adevărat, pentru că poți urmări cum se fabrică cărămizile Lego sau poți obține primul permis de conducere în cadrul Școlii Legoland Driving School. În plus, aici se află și stația Legoland Express, care te invită să faci o călătorie în jurul zonei Miniland. Cei mici vor fi încântați!

Land der Abenteuer  – Țara Aventurilor

Îti poți imagina o zonă care arată ca o junglă adevărată? Țara Aventurilor este cea mai sălbatică zonă din Legoland și are o atracție vedetă: Jungle X-Pedition, o barcă cu care cazi în gol și ajungi să te uzi complet. Cei mici se pot plimba aici cu mașini de safari sau cu caiacul.

Land der Piraten  – Țara Piraților

Cei aproximativ 5.000 m2  amintesc de o lume autentică a piraților, cu bărci care se leagănă și atracții acvatice, unde copiii și adulții deopotrivă se vor distra de minune. Există atât bărci pentru adulți, cât și pentru copii. Poți lua parte interactiv în bătălia piratului Nick, în calitate de marinar și pirat.

Imagination

Dacă vrei să explorezi și să construiești, acesta este locul potrivit pentru tine, pentru că aici îți poți testa propria imaginație! În secția de poliție Lego ai posibilitatea de a pleca la o vânătoare de infractori, iar în zona de construcție și îți poți da frâu liber creativității. Turnul de observație, de peste 50 de metri, oferă o imagine splendidă asupra împrejurimilor.

Te-ai hotărât să vizitezi Legoland? Iată câteva sfaturi utile, înainte să pornești în aventură!

 1. Aeroporturile mai apropiate sunt: Memmingen – aflat la 50 minute distanță, Stuttgart – la 1 oră, și München – la o ora și 30 minute.
 2. Poți ajunge cu trenul până în Günzburg, iar apoi poți lua autobuzul 818 A, care te va transfera până în fața parcului Legoland.
 3. Parcul este deschis în perioada 16 martie – 3 noiembrie, între orele 10:00 și 18:00. În weekend și zilele de sărbătoare, programul va fi prelungit.
 4. Parcul are 2 variante de cazare, hotel sau camping.
 5. Cumpără-ți biletul online, astfel vei economisi timp la casa de bilete.
 6. Dacă vrei să eviți cozile lungi de așteptare la atracții, te sfătuim să mergi la ora prânzului, de obicei sunt mai puține persoane.
 7. Legoland este ideal pentru a merge cu toată familia, mai ales dacă ai copii, deoarece majoritatea atracțiilor sunt dedicate acestora.
 8. În timpul săptămânii este mai puțin aglomera decât în weekend, ideal dacă vrei să descoperi parcul în ritmul tău.
 9. Ia harta parcului când ajungi, astfel vei găsi cu ușurință atracțiile și serviciile.
 10. Dacă vrei să arunci prima privire generală asupra parcului imediat ce ajungi, urcă-te în trenul Legoland Express.
 11. Nu rata nici o zonă tematică, pentru că fiecare are ceva unic de oferit.
 12. Nu uita să pui în valiză multă voie bună și chef de distracție și nu lăsa acasă copilul din tine!