NGINX este soluţia adoptată de SMARTEC pentru toate ofertele de Găzduire Web.

NGINX este cel mai rapid server web existent la ora actuală.

Găzduire web cu NGINXAm făcut eforturi serioase pentru a adopta acest server în soluţiile de găzduire web pe care le oferim. Am ezitat iniţial pentru că ”lumea este obişnuită cu Apache”, dar ne-am asumat acest risc tocmai pentru că beneficiarii acestei soluţii sunt chiar firmele care creează site-uri web. 

Găzduire web - pro şi contra NGINX

În primul rând contează stabilitatea. În al doilea rând - viteza de răspuns extrem de ridicată. Ingrediente indispensabile funcţionării oricărui site web ... prin urmare indispensabile la nivel de găzduire web.

Am găsit tot felul de benchmark-uri pe web, dar nu am luat nimic ”pe bune”. Am verificat tot - şi chiar merge. După configurare şi câteva teste iniţiale, am test timp de 6 luni acest server - 0% downtime, fără scurgeri de memorie.

Principalul dezavantaj nu este legat de NGINX, mai degrabă de tendinţele şi cutumele pieţei. NGINX aproape nu se foloseşte în soluţii de găzduire web partajată din cel puţin trei motive: 

  • lipsa fişierului .htaccess - aceasta poate fi, într-adevăr, un punct slab în ochii celor mai mulţi programatori
  • obişnuinţa cu sintaxa impusă de Apache 
  • noutate relativă şi dificultatea migrării site-urilor existente

În privinţa primelor două puncte: Am ”forţat” programatorii noştri să lucreze pe servere NGINX tocmai pentru a testa uşurinţa adoptării. A fost puţin dificile în primele zile ... După câteva luni, a fost dificil pentru ei să scrie fişiere .htaccess !

NGINX nu este chiar atât de nou pe piaţă. Într-adevăr, nu este atât de complet ca şi alte soluţii - complet în sensul de module suplimentare - dar noi încă nu am găsit ceva de care să avem nevoie şi să nu putem aplica ...